GPS trackers voor kinderen

Een GPS tracker stelt je in staat om eenvoudig en nauwkeurig de locatie van een persoon of voorwerp te bepalen met behulp van het Global Positioning System. Je kunt met een app effectief de exacte positie van het apparaat overal op aarde nagaan. GPS trackers kunnen zodoende voor allerlei toepassingen gebruikt worden. Een voorbeeld hiervan is een uitvoering voor kinderen. Wanneer je kind deze bij zich draagt is het mogelijk om op ieder moment zijn of haar positie op te vragen. Voor ouders is dit een fijne gedachte want hierdoor zal de vindbaarheid van een peuter, kleuter, schoolkind of puber significant verbeteren.

€ 89,95

GPS tracker - EyOn - Portable

 

  Portable |  12 V
  Batterijduur: 15 dagen
  Tracking: App
  Werkt zonder abonnement
  Met gratis smartphone app

Het belang van een GPS tracker voor kind

Iedere ouder is bezorgd om zijn of haar kind. De gedachte dat hen ooit iets ergs kan overkomen is de nachtmerrie van iedere vader en moeder. Met een volgsysteem kun je in ieder geval te allen tijde hun locatie opvragen. In plaats van persoonlijk toezicht maak je gebruik van tientallen satellieten die in de atmosfeer hoog boven je kind hangen om continu de positie door te geven. Door extra functionaliteiten als Geo-fence ben je in staat de veiligheid nog beter te maken voor je kind. De opties om de gadget tevens als horloge of fitness tracker te gebruiken maken dit plaatsbepalingshulpmiddel bovendien een handig en hip gebruiksvoorwerp.

Het volgsysteem als sleutelhanger

Zeker als een volgsysteem bedoeld is om een peuter of kleuter in de gaten te houden, is het handig als het formaat ervan zo klein mogelijk is. Zo’n klein apparaatje kunnen zij namelijk ongemerkt bij zich dragen zonder dat ze hier last van hebben. Je voorkomt hiermee dat je kind ermee gaat spelen of de neiging heeft het voorwerp weg te gooien. De meest ideale oplossing is de mini uitvoering die je als een sleutelhanger kunt gebruiken. Deze variant is een zeer kleine bluetooth volgsysteem in de vorm van een vierkant. In één van de hoeken zit een klein gaatje waar je een ring doorheen kunt halen die ook voor sleutelhangers worden gebruikt. Vervolgens kan je dit plaatsbepalingssysteem overal aan vastmaken. Een goed idee is om de ring door een lus van bijvoorbeeld de broek van je kind te halen. Deze krijgen ze op jonge leeftijd zelf niet meer los. Het apparaatje is daarmee niet meer dan een uitsteeksel van hun kleding geworden.

De tracker als armband of horloge

Als je kind al iets ouder is (kleuter tot puber fase), dan is een armband uitvoering een goede optie. Deze kunnen zij om hun pols bij zich dragen en fungeert zo ook meteen als een mode accessoire. De armband kan ook meteen een kinderhorloge zijn. Dit volgsysteem kan verschillende functies vervullen. De armbanden en horloges zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en hebben een hip en modern uiterlijk. Hierdoor zullen je kinderen het helemaal niet erg vinden om hem bij zich te dragen. Helemaal niet wanneer het apparaatje ook nog eens in hun favoriete kleur verkrijgbaar is. In de meeste gevallen staat de tijd digitaal op de armband aangegeven. Er is echter ook een analoge horloge te koop voor de mensen die dit model prefereren. Deze plaatsbepalingssystemen fungeren tegelijkertijd als een mode accessoire en horloge. Dit zijn echter niet de enige extra functionaliteiten van deze modellen. Het zijn namelijk ook vrijwel altijd zogenoemde activity trackers.

De fitness functionaliteit

De GPS tracker heeft naast het bepalen van de positie van je kind ook nog extra functionaliteiten. In de vorige paragraaf heb je al kunnen lezen dat veel modellen in de vorm van een armband tegelijkertijd als mode accessoire en horloge fungeren. Deze plaatsbepalingssystemen voor je kind zijn tevens vaak een GPS en fitness tracker in één. Dit wil zeggen dat die de mogelijkheid heeft om bewegingsactiviteit bij te houden. Met deze extra optie maak je het nog leuker voor je kind om het apparaatje te gebruiken en bij zich te houden. Bovendien kun je hen met behulp van de functionaliteit motiveren om meer te bewegen en hun fitness op peil te houden. Het is bijvoorbeeld een goed idee om van het bijhouden van hun bewegingsactiviteit een leuk spel of uitdaging te maken om iedere week meer te bewegen.

Geo-fence en andere functionaliteiten

Een functionaliteit die ouders zonder meer zal aanspreken is de Geo-fence functie. Met deze optie is het mogelijk om een bepaald gebied af te bakenen. Dit kan bijvoorbeeld een X aantal meters rond de woning, school of kinderopvang zijn. Verlaat het kind dit gebied, dan krijg je als ouder of oppas hier een signaal van binnen. Je kunt dan de exacte positie van het kind opvragen en indien noodzakelijk actie ondernemen. Enkele andere functionaliteiten die dit plaatsbepalingshulpmiddel kan hebben, kunnen in dit geval ook goed van pas komen. Zo is er bijvoorbeeld een model verkrijgbaar dat tevens als een simpele telefoon fungeert. Hiermee is het mogelijk om op afstand direct met het kind te communiceren om te vragen wat er precies aan de hand is. Tevens kan het kind met een druk op de knop enkele voorgeprogrammeerde nummers bellen.

Vragen en advies

Heb je vragen over een GPS tracker voor kind, heb je vragen over welke te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Prima "Ik durf mijn kind nu beter alleen naar school te laten fietsen." 9,4
Goed "Product was snel en goed verpakt geleverd en bevalt prima." 8,8
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links