GPS trackers voor huisdieren

Huisdieren brengen enorm veel vreugde met zich mee, binnen en buiten het huis. Jij bent belangrijk voor hen, maar zij ook voor jou. Daarom is jou er alles aan gelegen om ze goed mogelijk te beschermen. Besluit je hond er tijdens een wandeling even vandoor te gaan, of komt je kat niet thuis op het gewoonlijke tijdstip? Met een GPS tracker kat of GPS tracker hond hoef je je geen zorgen meer te maken. Huisdieren vind je met behulp van een GPS bepaler eenvoudig terug.

GPS tracker kat of GPS tracker hond: een einde aan je zorgen

Het is hartstikke leuk om je hond te laten rennen en ravotten in het bos. Even een keer wat anders dan altijd maar aan de lijn in het hondenparkje van de buurt. Maar wat een gezellig uitje is, kan zomaar omslaan in een hele nare ervaring. Want wat als het dier besluit om even niet meer terug te komen? Eén kort moment van onoplettendheid is al voldoende. Kattenbezitters overkomt het ook regelmatig. Na een dag buiten te hebben gespeeld komt je kat niet terug op het tijdstip dat hij normaal eet. In je hoofd spelen zich direct diverse doemscenario’s af. Huisdierenbezitters weten dat er niets zo vervelend is als het kwijtraken van hun dier. En wij weten dat ook. Daarom vind je ook bij ons een GPS tracker kat of GPS tracker hond. Zodat een groot gedeelte van je zorgen kan worden ontnomen. Dankzij de heldere beschrijving is het gebruiken van een GPS tracker kat of GPS tracker hond een fluitje van een cent. Terwijl jouw grote vriend zich buiten vermaakt, geniet ook jij van een ontspannend moment. Want kwijtraken doe je hem nu niet meer.

Wat is GPS nou eigenlijk?

Een GPS tracker kat of GPS tracker hond werkt op basis van GPS. We worden met deze term om onze oren geslagen en we gebruiken het vaak in het dagelijks leven, maar wat is het nu precies? GPS staat voor Global Positioning System. Het is een satellietbepalingssysteem dat oorspronkelijk werd ontwikkeld door het Ministerie van Defensie van de Verenigde Staten. En hoewel het in eerste instantie alleen door militairen en in de scheepvaart werd gebruikt, heeft het systeem alweer een tijdje geleden zijn weg gevonden naar het brede publiek. Met behulp van GPS is het mogelijk om overal ter wereld te kunnen navigeren. En dus ook om overal ter wereld je plaats te kunnen bepalen. Deze bepaling is tot op een paar meter nauwkeurig. En als je je eigen plaats kunt bepalen, waarom dan ook niet de plaats van dingen, kinderen en zelfs dieren? Een GPS tracker kat of GPS tracker hond vertelt jou dus precies waar je huisdier zich bevindt. Is hij te lang van huis of tijdens het wandelen verdwenen? Dan is er dus niet direct meer reden tot paniek. Binnen afzienbare tijd en zonder gedoe heb je hem met een GPS tracker kat of GPS tracker hond weer teruggevonden!

Hoe werkt een GPS tracker kat of GPS tracker hond precies?

Wil jij een GPS tracker huisdieren kopen? Dan kun je kiezen uit verschillende soorten met elk hun ietwat verschillende werkwijze. Zo kun je voor een GPS tracker kat of GPS tracker hond kiezen die op basis van een simkaart met beltegoed en data werken. Je hebt dan geen abonnement nodig, maar waardeert je tegoed eens in de zoveel tijd op (hoe vaak is afhankelijk van de provider). Vervolgens maak je tegen vaste maandelijkse kosten gebruik van jouw GPS tracker hond of GPS tracker kat. Wanneer je de locatie wilt opvragen, stuur je eenvoudig een sms-bericht naar de GPS tracker hond of GPS tracker kat en deze stuurt jou razendsnel terug waar hij zich bevindt. Ook zijn er trackers waarbij je geen gebruikmaakt van een simkaart. Wil je je huisdier live kunnen volgen, dan heb je een GPS tracker hond of GPS tracker kat met abonnement nodig. Dit is omdat je dan gebruikmaakt van een dataverbinding. Kies je voor een dergelijke GPS tracker hond (of kat), dan kun je via een app op je telefoon live zien waar je viervoeter is.

Eigenschappen en mogelijkheden van de GPS tracker hond en GPS tracker kat

Een GPS tracker hond of GPS tracker kat is eenvoudig te bevestigen aan het halsbandje. Zo blijft hij goed zitten en merkt je huisdier er ook nog eens niks van. Bovendien is een GPS tracker hond of GPS tracker kat klein en licht van gewicht, zodat het ook voor de kleinere viervoeters en huistijgers geen belasting is. Maar heb je in een dichtbegroeid bos nu net zoveel ontvangst als midden in de stad? Het antwoord is dat je de beste GPS-ontvangst hebt wanneer je in een grote, open ruimte staat zoals een wei of veld. Dit kan buiten de bebouwde kom zijn, maar bijvoorbeeld ook een plein in de stad. Ben je in het bos of in bergachtig gebied? Dan kan het zijn dat je even moet lopen om een betere ontvangst te krijgen. Vaak biedt een GPS-tracker hond of een GPS-tracker kat extra mogelijkheden. Bijvoorbeeld het kunnen nagaan van de historische route, je huisdier live op de kaart volgen en een veilige zone instellen. Zo draagt een GPS tracker hond of GPS tracker kat niet alleen bij aan een gevoel van veiligheid, maar is het ook een leuke gadget.

Vragen en advies

Heb je vragen over een GPS tracker voor huisdieren zoals een GPS tracker kat of GPS tracker hond, heb je vragen over welke van onze trackers te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links