GPS trackers voor boten

Al jarenlang zijn boten een geliefde doelwit voor dieven. Ze zijn vaak niet goed beveiligd en liggen zeker in de winter maandenlang op dezelfde stille plek in een afgelegen haven. Het is dus niet verwonderlijk dat ieder jaar weer vele boten verdwijnen en zelden nog worden teruggevonden. Om het dieven een stuk lastiger te maken, kun je ervoor kiezen om je boot te beveiligen met een GPS tracker boot. Deze geeft een signaal door, waardoor je op ieder moment kunt zien waar je boot is gebleven. Sommige GPS trackers boot kunnen zelfs automatisch een bericht sturen op het moment dat je boot spontaan in beweging komt. Via gpstracker-verkoper.nl kies je je tracker.

Wat is een GPS tracker boot?

GPS is een afkorting voor Global Position System. Met GPS kun je overal ter wereld bepalen waar je bent. Het zit tegenwoordig vrijwel standaard ingebouwd in iedere smartphone en ook ieder navigatiesysteem voor in de auto maakt gebruik van GPS. Een apparaat met GPS ontvangt een signaaltje van een satelliet in de ruimte. Dit gebeurt via het zogenoemde GNSS netwerk. Het Global Navigation Satellite System. Natuurlijk kun je aan de hand van 1 satelliet niet zien waar je bent. Daar heb je er meer voor nodig. met twee krijg je al een beetje een idee, maar pas bij 3 satellieten kun je exact bepalen waar je bent via een zogenoemde driehoeksmeting. De meeste GPS apparaten, dus ook een GPS tracker boot gebruikt er meestal zelfs nog meer dan drie. Je kunt vrijwel op de centimeter nauwkeurig bepalen waar je boot is gebleven met een GPS tracker boot.

Hoe werkt een GPS tracker boot?

Een GPS tracker boot werkt in principe hetzelfde als alle andere apparaten met GPS. Alleen de bedoeling is iets anders. Normaal gesproken gebruik je GPS immers om de weg te vinden. Bijvoorbeeld via Google Maps om te kijken waar de dichtstbijzijnde winkel is. Een GPS tracker boot is echter bedoeld als een soort veiligheidssysteem, om erachter te komen waar hij gebleven is als je boot wordt gestolen. Het apparaat ziet er dus heel anders uit en werkt ook anders. Een GPS tracker boot installeer je bij voorkeur op een verdekte plaats. Bijvoorbeeld ergens in een loze ruimte, zodat eventuele dieven de GPS tracker voor de boot vrijwel onmogelijk kunnen vinden. Sommige GPS trackers boot beschikken over een app, waarop je ieder moment precies kunt zien waar je boot is gebleven. De meeste uitvoeringen GPS tracker boot werken echter met een SMS functie. Die geeft dan de precieze coördinaten door van de boot en aan de hand daarvan kun je hem terugvinden.

Waar moet je op letten bij een GPS tracker boot kopen?

De ene GPS tracker boot is de andere niet. De functionaliteit is haast standaard hetzelfde, alleen de manier waarop het apparaat werkt kan nogal verschillen. De beste GPS trackers boot zijn klein, hebben een lange accuduur, beschikken over Geo-Fence en werken met een simpele prepaid telefoonkaart. Uiteraard wil je dat alles voor een zo goedkoop mogelijke prijs. Een beetje goede GPS tracker boot kost ongeveer honderd euro, maar dat is uiteraard deels ook afhankelijk van je persoonlijke eisen. Aangezien het over de veiligheid van je boot gaat, is het wel aan te raden om hierin te investeren.

Geo-Fence

Het is erg vervelend om continue een app in de gaten te houden of ieder uur een sms te sturen om te checken of je boot nog wel op zijn plek ligt. Dit is een groot nadeel van de standaard GPS trackers voor een boot. Gelukkig bestaat hier een systeem voor, dat ook wel voor andere toepassingen wordt gebruikt: Geo-Fence. Fence is het Engelse woord voor hek. Je kunt het dan ook het beste lezen als een topografisch hek. Met Geo-Fence kan je aan de GPS tracker boot een bepaald gebied aangeven waarbinnen je boot behoort te liggen. Bijvoorbeeld de winterstalling. Als je boot, inclusief de GPS tracker boot, buiten deze aangewezen zone komt, stuurt hij automatisch een berichtje naar je telefoon. Inclusief de coördinaten waar hij zich nu bevindt. Dit heeft vele voordelen. Ten eerste weet je zo dat de boot niet op zijn plaats ligt. Mocht hij echt gestolen zijn, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk de coördinaten doorgestuurd krijgt. Iedere botendief zal namelijk zo snel mogelijk onderzoeken of er toevallig een GPS tracker boot aanwezig is. Mochten ze hem vinden voordat je de coördinaten hebt opgevraagd, dan is je boot natuurlijk hopeloos verdwenen.

Batterij en accu in de boot

Geo-Fence is dus een dubbele beveiliging en eigenlijk onmisbaar. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een batterij of accu. De meeste types GPS tracker boot kun je verbinden met de bedrading van je boot, zodat hij standaard stroom krijgt. Mocht er om een bepaalde reden geen stroom meer zijn, dan is het natuurlijk belangrijk dat de GPS tracker het nog wel blijft doen. de meeste trackers hebben dan ook een reserveaccu voor minimaal drie dagen. In principe behoor je het voor die tijd wel door te hebben dat je boot is verdwenen. Maar ook hier geldt: hoe eerder gemeld hoe beter, maar als de accu reserve genoeg heeft kan hij meldingen blijven sturen totdat de boot gevonden is.

Afluisterfunctie bij een tracker

Wil je het helemaal goed aanpakken, dan kun je ook nog kiezen voor een GPS tracker met een afluisterfunctie. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Het enige extra is dat de GPS tracker boot ook over een kleine microfoon beschikt. Via de simkaart werkt hij dan als een soort van telefoon. Door te bellen kun je horen wat er op de boot gebeurt. Ideaal natuurlijk als je er achter wil komen wat er precies met je boot aan de hand is. Met een beetje geluk hoor je de bootdieven met elkaar praten en kom je kostbare informatie te weten die de politie kan helpen om de dieven te arresteren.

Vragen en advies

Via gpstracker-verkoper.nl kun je kiezen uit een ruim assortiment GPS tracker boot, tegen een scherpe prijs. Bestel je een GPS tracker boot voor tien uur `s avonds, dan krijg je hem de volgende dag al thuisbezorgd. Heb je vragen over een GPS tracker boot, heb je vragen over welke van onze trackers te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links