GPS trackers voor boten

Al jarenlang zijn boten een geliefd doelwit voor dieven. Ze zijn vaak niet goed beveiligd en liggen zeker in de winter maandenlang op dezelfde stille plek in een afgelegen haven. Het is dus niet verwonderlijk dat ieder jaar weer veel boten verdwijnen en zelden nog worden teruggevonden. Om het dieven een stuk lastiger te maken, kun je ervoor kiezen om je vaartuig te beveiligen met een GPS tracker boot. Deze geeft een signaal door, waardoor je op ieder moment kunt zien waar het is gebleven. Sommigen kunnen zelfs automatisch een bericht sturen op het moment dat je boot spontaan in beweging komt.

€ 69,95

GPS tracker - Globaltrace - G160

 

  Portable |  12-24 V
  Batterijduur: 5 dagen
  Tracking: SMS
  Geschikt voor vaste inbouw
  Ook via magneet te bevestigen

€ 99,95

GPS tracker - Globaltrace - G180

 

  Inbouw, Opbouw |  12-24 V
  Tracking: SMS
  Geschikt voor vaste inbouw
  Werkt zonder abonnement
  Kleur: Zwart

€ 99,95

GPS tracker - Globaltrace - G260

 

  Inbouw |  12-24 V
  Batterijduur: 3 dagen
  Tracking: SMS
  Werkt zonder abonnement
  Werkt over de hele wereld

€ 99,95

GPS tracker - EyOn - 3.0

 

  Inbouw |  12-24 V
  Batterijduur: 3 dagen
  Tracking: App
  Met gratis smartphone app
  Werkt zonder abonnement

€ 99,95

GPS tracker - Protrack - 280

 

  Inbouw, Opbouw |  12-24 V
  Tracking: Real time
  Inzage data via online portal
  Met ritregistratie
  Kleur: Zwart

€ 109,95

GPS tracker - Globaltrace - G900

 

  Inbouw, Magnetisch |  12-24 V
  Batterijduur: 60 dagen
  Tracking: Real time, SMS
  Ook via magneet te bevestigen
  Incl. stop-de-motor-functie

€ 89,95

GPS tracker - EyOn - Portable

 

  Portable |  12 V
  Batterijduur: 15 dagen
  Tracking: App
  Werkt zonder abonnement
  Met gratis smartphone app

€ 99,95

GPS tracker - Globaltrace - G950

 

  Opbouw
  Batterijduur: 90 dagen
  Tracking: Real time, SMS
  Spatwaterdicht
  Ook via magneet te bevestigen

€ 199,95

GPS tracker - Protrack - 400

 

  Portable
  Batterijduur: 30 dagen
  Tracking: Real time
  Wordt plug & play geleverd
  Inzage data via online portal

€ 189,95

GPS tracker - Globaltrace - G-2000

 

  Opbouw
  Batterijduur: 240 dagen
  Tracking: App, Real time, SMS
  Kleur: Zwart

€ 249,00

GPS tracker - Protrack - PT-2000

 

  Opbouw
  Batterijduur: 900 dagen
  Tracking: App, Real time
  Kleur: Zwart

€ 269,95

GPS tracker - Teltonika - FM3200

 

  Inbouw
  Tracking: Real time
  Met geo-fencing zone
  Met ingebouwde datalogger
  Kleur: Zwart

Wat is een GPS tracker boot?

Met een Global Position System kun je overal ter wereld bepalen waar je bent. Het zit tegenwoordig vrijwel standaard ingebouwd in iedere smartphone en ook ieder navigatiesysteem voor in de auto maakt er gebruik van. Een apparaat met GPS ontvangt een signaal van een satelliet in de ruimte. Dit gebeurt via het zogenoemde GNSS netwerk, het Global Navigation Satellite System. Natuurlijk kun je aan de hand van één satelliet niet zien waar je bent. Daar heb je er meer voor nodig. met twee krijg je al een beetje een idee, maar pas bij 3 satellieten kun je exact bepalen waar je bent via een zogenoemde driehoeksmeting. De meeste GPS apparaten, dus ook een volgsysteem, gebruiken er zelfs nog meer dan drie. Je kunt vrijwel op de centimeter nauwkeurig bepalen waar je vaartuig is gebleven. De beste GPS trackers zijn klein, hebben een lange accuduur, beschikken over Geo-Fence en werken met een simpele prepaid telefoonkaart.

Hoe werkt een GPS tracker boot?

Deze werkt in principe hetzelfde als alle andere apparaten met Global Position System. Alleen de bedoeling is iets anders. Normaal gesproken gebruik je deze techniek immers om de weg te vinden. Bijvoorbeeld via Google Maps om te kijken waar de dichtstbijzijnde winkel is. Een plaatsbepalingssysteem is echter bedoeld als een soort beveiliging, om erachter te komen waar je vaartuig gebleven is als die wordt gestolen. Het apparaat ziet er dus heel anders uit en werkt ook anders. Een volgsysteem installeer je bij voorkeur op een verdekte plaats. Bijvoorbeeld ergens in een loze ruimte, zodat eventuele dieven het volgsysteem vrijwel onmogelijk kunnen vinden. Sommige trackers beschikken over een app, waarop je ieder moment precies kunt zien waar je vaartuig is gebleven. De meeste volgsystemen werken echter met een SMS functie. Die geeft dan de precieze coördinaten en aan de hand daarvan kun je hem terugvinden.

Geo-Fence

Het is erg vervelend om continue een app in de gaten te houden of ieder uur een sms te sturen om te checken of je vaartuig nog wel op zijn plek ligt. Dit is een groot nadeel van de standaard modellen. Gelukkig bestaat hier een techniek voor, die ook wel voor andere toepassingen wordt gebruikt: Geo-Fence. Fence is het Engelse woord voor hek. Je kunt het dan ook het beste lezen als een topografisch hek. Met Geo-Fence kun je aan het volgsysteem een bepaald gebied aangeven waarbinnen je vaartuig behoort te liggen. Bijvoorbeeld de winterstalling. Als je vaartuig buiten deze aangewezen zone komt, stuurt hij automatisch een berichtje naar je telefoon. Inclusief de coördinaten waar hij zich nu bevindt. Zo weet je dat het vaartuig niet op zijn plaats ligt. Mocht hij echt gestolen zijn, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk de coördinaten doorgestuurd krijgt. Iedere bootdief zal namelijk zo snel mogelijk onderzoeken of er toevallig een volgsysteem aanwezig is. Mochten ze hem vinden voordat je de coördinaten hebt opgevraagd, dan is je vaartuig natuurlijk hopeloos verloren.

Batterij en accu in de boot

Geo-Fence is dus een dubbele beveiliging en eigenlijk onmisbaar. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een batterij of accu. De meeste tracker types kun je verbinden met de bedrading, zodat hij standaard stroom krijgt. Mocht er om een bepaalde reden geen stroom meer zijn, dan is het natuurlijk belangrijk dat het volgsysteem het nog wel blijft doen. De meesten hebben dan ook een reserveaccu voor minimaal drie dagen. In principe behoor je het voor die tijd wel door te hebben dat je eigendom is verdwenen. Maar ook hier geldt: hoe eerder gemeld hoe beter, maar als de accu reserve genoeg heeft kan hij meldingen blijven sturen totdat je eigendom gevonden is.

Afluisterfunctie bij een tracker

Wil je het helemaal goed aanpakken, dan kun je ook nog kiezen voor een volgsysteem met een afluisterfunctie. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Het enige extra is dat deze ook over een kleine microfoon beschikt. Via de simkaart werkt hij dan als een soort van telefoon. Door te bellen kun je horen wat er op de boot gebeurt. Ideaal natuurlijk als je er achter wil komen wat er precies met je vaartuig aan de hand is. Met een beetje geluk hoor je de bootdieven met elkaar praten en kom je kostbare informatie te weten die de politie kan helpen om de dieven te arresteren.

Vragen en advies

Heb je vragen over een GPS tracker boot, heb je vragen over welke te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Prima "Ik durf mijn kind nu beter alleen naar school te laten fietsen." 9,4
Goed "Product was snel en goed verpakt geleverd en bevalt prima." 8,8
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links