GPS trackers voor auto's

In 2017 vonden er 9179 autodiefstallen plaats in Nederland. Dit is een daling van 9 procent ten opzichte van 2015. Goed nieuws, maar helaas ligt het percentage gestolen auto’s nog steeds te hoog. Aan de andere kant worden er steeds meer gestolen auto’s teruggevonden, namelijk 40 procent. Twee jaar geleden lag dit aantal nog op 38 procent. Het dalende aantal komt onder andere door het feit dat steeds meer auto’s beschikken over een GPS tracker. Het aanschaffen van een GPS tracker auto brengt dan ook allerlei voordelen met zich mee voor gebruiker en bezitter van dit voertuig. Er zijn diverse types autotracker in ons assortiment, elk met zijn eigen kenmerken.

Het handige track en trace systeem van een GPS tracker auto

Het is zeer vervelend wanneer je auto wordt gestolen. Helaas overkomt het duizenden Nederlanders per jaar. Ondanks het doen van aangifte wordt een auto zonder GPS tracker meestal niet teruggevonden. Het is dan ook niet verrassend dat steeds meer automobilisten tegenwoordig een GPS tracker auto installeren. Een auto tracker is een volgsysteem waarmee je zowel personen als goederen en dieren kunt traceren. Stel je voor dat je waardevolle spullen in de auto hebt laten liggen. Dankzij het zogeheten “track en trace” systeem kunnen deze worden opgespoord. Ook bij het traceren van personen wordt gebruikgemaakt van een GPS tracker auto. Bovendien kan een GPS systeem nog veel meer dan beveiligen alleen. Zo brengt het je ook op de hoogte van eventuele problemen met de auto. Stel je voor de banden van je auto plotseling minder goed werken. Het systeem heeft dit meteen door en geeft een seintje, waarna je kunt ingrijpen en het mankement op tijd kunt (laten) verhelpen.

Locatie bepalen met een GPS tracker auto

GPS is de afkorting van Global Positioning System. Zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, geeft dit onderdeel informatie over een bepaalde locatie. Het gebruikt daarvoor het zogeheten Global Navigation Satellite System (GNSS) netwerk. Daarbij zenden satellieten microgolf signalen uit naar een GPS tracker auto. Deze signalen geven informatie over onder andere de locatie, richting en snelheid van de auto. Steeds meer particulieren en bedrijven maken gebruik van dit handige systeem. Zo worden vrachtwagens gevolgd tijdens hun route. Daarbij worden de gegevens van het track en trace systeem verstuurd naar een centrale database. Mensen gebruiken de GPS tracker auto niet alleen als vorm van beveiliging, maar ook om te navigeren op een locatie die zij minder goed kennen. Omdat het track en trace systeem zeer nauwkeurige informatie geeft over de locatie waar het voertuig zich bevindt, is de kans op verdwalen met een tracker zeer klein.

GPS tracker auto inbouwen

Soms wordt een diefstal niet vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Autodiefstal is in een dergelijke situatie een flinke aanslag op je portemonnee. Het kopen van een GPS systeem voor de auto neemt heel wat zorgen weg. Dankzij dit systeem neemt de kans dat je auto wordt teruggevonden na een diefstal aanzienlijk toe. GPS is tegenwoordig dan ook een onmisbare vorm van beveiliging voor elk soort voertuig. Het aanbod van types GPS tracker auto is bovendien zeer gevarieerd. Een GPS tracker auto kopen is wel een beslissing waarbij je niet over een nacht ijs moet gaan. Zorg altijd voor een goed ingebouwd systeem voor in de auto. De dief kan een slecht bevestigde auto tracker gemakkelijk uit de wagen verwijderen. Gelukkig is het inbouwen van dit systeem niet ingewikkeld en kun je dit prima zelf doen. Zorg ervoor dat de GPS tracker auto is aangesloten via de interne bedrading of de accu. Dit maakt het voor dieven lastiger of, als het goed is, gewoon onmogelijk om het onderdeel eenvoudig te verwijderen.

Passieve en actieve GPS tracker auto

Weggebruikers hebben de keuze uit een passieve en actieve GPS tracker auto. Het eerstgenoemde track en trace systeem slaat ritgegevens op na een bepaalde gebeurtenis. Vervolgens wordt deze informatie opgeslagen in het interne geheugen of een geheugenkaart. Gebruikers kunnen deze gegevens vervolgens downloaden naar de computer. Zeer handig wanneer je bijvoorbeeld gegevens over de locatie en snelheid wilt lezen. Of wie weet wil je bepaalde informatie meteen lezen tijdens de rit. Ook dat is voor een moderne GPS tracker auto geen probleem. Een passieve GPS tracker auto is populair onder particuliere gebruikers. Bedrijven kiezen daarentegen liever voor de actieve variant. Deze GPS tracker auto stuurt namelijk informatie naar een centraal systeem. De gegevens worden verzonden naar een computer en opgeslagen op een geheugenkaart. Op die manieren kunnen meerdere vrachtwagens of andere voertuigen eenvoudig worden gevolgd. Zo weet het bedrijf precies waar de vloot zich bevindt. Ook de tijd en snelheid van de wagens kan met het actieve GPS systeem nauwkeurig worden gevolgd. Informatie zoals snelheid en tijd kan later worden geanalyseerd, zodat duidelijk wordt op welke punten de ritten nog verbeterd kunnen worden. Vervolgens kan het bedrijf meteen actie ondernemen, waardoor medewerkers die vaak op weg op zijn efficiënter werken.

Voertuig traceren met real time tracking

Een GPS tracker voor auto maakt gebruik van “real-time tracking”. Dit houdt in dat je live de locatie van een bepaald voertuig kunt zien. Om dit mogelijk te maken moet de GPS tracker auto aangesloten zijn op een online platform. Kijk bij het kopen van een GPS systeem voor de auto altijd even of het aangesloten kan worden op het internet. Aan de hand van de track en trace informatie kan de politie precies zien op welk tijdstip een autodiefstal heeft plaatsgevonden. Ook de plek waar de auto na de diefstal naar toe is gereden, wordt in kaart gebracht. Op die manier is de politie in staat om de gestolen wagen terug te vinden. Dankzij deze beveiliging worden er steeds meer gestolen auto’s teruggevonden. Een GPS tracker auto kopen is dan ook een beslissing waar je geen spijt van krijgt. Het accessoire heeft echt toegevoegde waarde, omdat je dieven voortaan altijd de baas bent. Voor het geld hoef je het niet te laten, want een goede GPS tracker auto is al te koop vanaf 50 euro. Bovendien hoef je er niet eens de deur meer voor uit. In onze webwinkel kun je namelijk terecht voor een groot aantal GPS systemen met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen en advies

Heb je vragen over een GPS tracker auto, heb je vragen over welke van onze trackers te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links