GPS trackers voor auto's

Het percentage gestolen auto’s ligt helaas nog steeds hoog. Aan de andere kant worden er gelukkig ook steeds meer gestolen auto’s teruggevonden, namelijk 40 procent. Enkele jaren geleden was dit laatste percentage nog lager. We zijn dus op de goede weg, dankzij een vernuftige uitvinding waarmee het terugvinden en terughalen van de auto een stuk makkelijker geworden is: de GPS tracker. Het aanschaffen hiervan voor de auto brengt dan ook allerlei voordelen met zich mee voor de bezitter van dit voertuig die we hier uit de doeken doen. Er zijn diverse types in ons assortiment, elk met hun eigen kenmerken.

€ 69,95

GPS tracker - Globaltrace - G160

 

  Portable |  12-24 V
  Batterijduur: 5 dagen
  Tracking: SMS
  Geschikt voor vaste inbouw
  Ook via magneet te bevestigen

€ 99,95

GPS tracker - Globaltrace - G180

 

  Inbouw, Opbouw |  12-24 V
  Tracking: SMS
  Geschikt voor vaste inbouw
  Werkt zonder abonnement
  Kleur: Zwart

€ 99,95

GPS tracker - Globaltrace - G260

 

  Inbouw |  12-24 V
  Batterijduur: 3 dagen
  Tracking: SMS
  Werkt zonder abonnement
  Werkt over de hele wereld

€ 99,95

GPS tracker - EyOn - 3.0

 

  Inbouw |  12-24 V
  Batterijduur: 3 dagen
  Tracking: App
  Met gratis smartphone app
  Werkt zonder abonnement

€ 99,95

GPS tracker - Protrack - 280

 

  Inbouw, Opbouw |  12-24 V
  Tracking: Real time
  Inzage data via online portal
  Met ritregistratie
  Kleur: Zwart

€ 109,95

GPS tracker - Globaltrace - G900

 

  Inbouw, Magnetisch |  12-24 V
  Batterijduur: 60 dagen
  Tracking: Real time, SMS
  Ook via magneet te bevestigen
  Incl. stop-de-motor-functie

€ 89,95

GPS tracker - EyOn - Portable

 

  Portable |  12 V
  Batterijduur: 15 dagen
  Tracking: App
  Werkt zonder abonnement
  Met gratis smartphone app

€ 99,95

GPS tracker - Globaltrace - G950

 

  Opbouw
  Batterijduur: 90 dagen
  Tracking: Real time, SMS
  Spatwaterdicht
  Ook via magneet te bevestigen

€ 199,95

GPS tracker - Protrack - 400

 

  Portable
  Batterijduur: 30 dagen
  Tracking: Real time
  Wordt plug & play geleverd
  Inzage data via online portal

€ 189,95

GPS tracker - Globaltrace - G-2000

 

  Opbouw
  Batterijduur: 240 dagen
  Tracking: App, Real time, SMS
  Kleur: Zwart

€ 249,00

GPS tracker - Protrack - PT-2000

 

  Opbouw
  Batterijduur: 900 dagen
  Tracking: App, Real time
  Kleur: Zwart

€ 269,95

GPS tracker - Teltonika - FM3200

 

  Inbouw
  Tracking: Real time
  Met geo-fencing zone
  Met ingebouwde datalogger
  Kleur: Zwart

Het handige track en trace systeem van een GPS tracker auto

Het is zeer vervelend wanneer je auto wordt gestolen. Helaas overkomt het velen per jaar. Ondanks het doen van aangifte wordt een auto zonder enig beveiligingssysteem zelden teruggevonden. Het is dan ook niet verrassend dat steeds meer automobilisten tegenwoordig een GPS tracker installeren. Dit is een volgsysteem waarmee je zowel personen als goederen en dieren kunt traceren. Stel je voor dat je waardevolle spullen in de auto hebt laten liggen en het voertuig wordt gestolen. Dankzij de zogeheten “track en trace” techniek kunnen deze worden opgespoord. Ook bij het traceren van personen wordt gebruikgemaakt van dit technisch vernuftige hulpmiddel. Bovendien kan deze techniek nog veel meer dan beveiligen alleen. Zo brengt het je ook op de hoogte van eventuele problemen met de auto.

Locatie bepalen

GPS is de afkorting van Global Positioning System. Zoals de naam doet vermoeden, geeft dit onderdeel informatie over een bepaalde locatie. Het gebruikt daarvoor het zogeheten Global Navigation Satellite System (GNSS) netwerk. Daarbij zenden satellieten microgolf signalen uit naar het volgsysteem. Deze signalen geven informatie over onder andere de locatie, richting en snelheid van de auto. Steeds meer particulieren en bedrijven gebruiken het. Zo worden vrachtwagens gevolgd tijdens hun route. Daarbij worden de gegevens van track en trace verstuurd naar een centrale database. Je kunt deze techniek echter ook gebruiken als navigatie. Track en trace geeft namelijk zeer nauwkeurig de locatie weer waar het voertuig zich op dat moment bevindt.

GPS tracker auto inbouwen

Soms wordt het kwijtraken van de goederen door een diefstal niet vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Autodiefstal is in een dergelijke situatie een flinke aanslag op je portemonnee. Het kopen van een plaatsbepalingssysteem voor neemt heel wat zorgen weg. Dankzij deze techniek neemt de kans dat je voertuig wordt teruggevonden na een diefstal aanzienlijk toe. Het is tegenwoordig dan ook een onmisbare vorm van beveiliging voor elk soort voertuig. Het aanbod van is bovendien zeer gevarieerd. Zorg wel altijd dat deze ook goed ingebouwd is in de auto. De dief kan namelijk een slecht bevestigde auto tracker gemakkelijk uit de wagen verwijderen. Gelukkig is het inbouwen ervan niet ingewikkeld en kun je dit prima zelf doen. Je kunt dit hulpmiddel het beste direct aansluiten via de interne bedrading of op de accu. Dit maakt het voor dieven lastiger of zelfs onmogelijk om het onderdeel eenvoudig te verwijderen.

Passieve en actieve GPS tracker auto

Er is keus uit een passief en actief plaatsbepalingssysteem. De eerstgenoemde uitvoering slaat ritgegevens op na een bepaalde gebeurtenis. Vervolgens wordt deze informatie opgeslagen in het interne geheugen of een geheugenkaart. Gebruikers kunnen deze gegevens vervolgens downloaden naar de computer. Zeer handig wanneer je bijvoorbeeld gegevens over de locatie en snelheid wilt lezen. Wil je echter bepaalde informatie meteen lezen tijdens de rit, dan is dat ook mogelijk. Het passieve model is populair onder particuliere gebruikers. Bedrijven kiezen daarentegen liever voor de actieve variant. Die stuurt namelijk informatie naar een centraal systeem. De gegevens worden verzonden naar een computer en opgeslagen op een geheugenkaart. Op die manier kunnen meerdere vrachtwagens of andere voertuigen eenvoudig worden gevolgd. Zo weet het bedrijf precies waar de voertuigvloot zich bevindt. Ook de tijd en snelheid van de wagens kan met het actieve systeem nauwkeurig worden gevolgd. Informatie zoals snelheid en tijd kan later worden geanalyseerd, zodat duidelijk wordt op welke punten de ritten nog verbeterd kunnen worden. Vervolgens kan het bedrijf meteen actie ondernemen, waardoor medewerkers die vaak op weg op zijn efficiënter werken.

Voertuig traceren met real time tracking

Een GPS tracker maakt gebruik van “real-time tracking”. Dit houdt in dat je live de locatie van een bepaald voertuig kunt zien. Om dit mogelijk te maken moet hij aangesloten zijn op een online platform. Kijk bij de aanschaf altijd even of het aangesloten kan worden op het internet. Aan de hand van de track en trace informatie kan de politie precies zien op welk tijdstip een autodiefstal heeft plaatsgevonden. Ook de plek waar de auto na de diefstal naar toe is gereden, wordt in kaart gebracht. Op die manier is de politie in staat om de gestolen wagen terug te vinden. Dankzij deze beveiliging worden er steeds meer gestolen auto’s teruggevonden. Dit hulpmiddel heeft echt toegevoegde waarde, omdat je dieven voortaan altijd de baas bent. Voor het geld hoef je het niet te laten, want een goede uitvoering is al te koop vanaf 50 euro.

Vragen en advies

Heb je vragen over een GPS tracker, heb je vragen over welke te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Prima "Ik durf mijn kind nu beter alleen naar school te laten fietsen." 9,4
Goed "Product was snel en goed verpakt geleverd en bevalt prima." 8,8
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links